شکمتان هر روز چاقتر میشود؟
چاقی، و به طور خاص چاقی شکمی، یعنی همان انبار شدن تودهای از چربیها در ناحیه شکم شما، میتواند یکی از نشانههای مقاومت به انسولین باشد.هورمون انسولین در تنظیم چربیهای بدن شما، به ویژه در ناحیه شکم نقش مهمی را بازی میکند. در صورتی که این هورمون در بدن شما به اندازه کافی ترشح نشود، چربیهای دور شکمتان هر روز بیشتر میشوند.
پوستتان جوش جوشی شده؟
چربیهای پوست کسانی که به این سندرم دچارند، به شکل آکنههای درشت و آزار دهنده خود را نشان میدهد اگر شما به این مشکل دچارید، باید ضمن قرار گرفتن در چرخه درمان کمتر قند و بیشتر سبزیجات مصرف کنید.
تخمدانهایتان پلیکیستیک شدهاند؟
در بدن بسیاری از زنان که از سندرم تخمدان پلی کیستیک رنج میبرند،انسولین به اندازهای که باید ترشح نمیشود به همین دلیل این افراد دورههای نامنظم و دردناک قاعدگی را تجربه میکنند و به سندرم تخمدان پلیکیستیک و عوارض ناشی از آن دچار میشوند.
موهایتان میریزند؟
علاوه بر ذخیره سازی چربی و تنظیم سطح قند،انسولین به تنظیم رشد مو در زنان هم کمک میکند.زنانی که از مقاومت به انسولین رنج میبرند در معرض ابتلا به ریزش مو یا طاسی هستند.اگر موهایتان بیشتر از اندازه طبیعی میریزد، احتمال دچار بودن به این مشکل را بررسی کنید.
مچ پایتان ورم میکند؟
بدون آسیب دیدگی خاصی مچ پایتان ورم میکند؟ تورم مچ پا یا سایر نقاط بدن میتواند نشان دهنده مقاومت به انسولین باشد.چراکه این هورمون به تنظیم فعالیت کلیههای شما کمک میکند و اگر کلیههایتان خوب کار کنند، حجم سدیم و آب هم در بدنتان در حالت تعادل باقی میماند.اما در صورت اختلال در ترشح انسولین،این تعادل هم به هم میخورد و خود را با نشانههایی مثل تورم مچ پا نشان میدهد.
مدام تشنهاید؟
تشنگی مداوم یکی از علائم دیابت است.علامتی که شما را پیش از شدت گرفتن مشکل، از وجود بیماری باخبر میکند.اغلب آدمها فکر میکنند بالا بودن قند خون تنها نشانه مقاومت در برابر بدن در برابر انسولین است.درحالیکه این مشکل، تنها یکی از نشانههایی است که از ابتلا به این سندرم حکایت میکند.اگر دچار این سندرم شده باشید، احتمالا قند خونتان بالا میرود، زیاد تشنه میشوید، همیشه بیحالید و از تکرار ادرار هم رنج میبرید.
دلتان سیبزمینی میخواهد؟
میل شما به هر خوراکی، میتواند در مورد وضعیت سلامت تان نکتهای را گوشزد کند.اگر شما بیش از اندازه به خوردن کربوهیدرات میل دارید، معنایش این است که انسولین درست در بدنتان ترشح و جذب نمیشود.پس تصور نکنید که تنها کسانی که شیرینی و شکلات هوس میکنند،به اختلال در ترشح و جذب انسولین دچارند.مقاومت به انسولین میتواند خود را با میل بیش از حد به برنج و سیب زمینی هم نشان دهد.
عجیبترین علائم دیابت که ممکن است جدی گرفته نشوند
آمارها حاکی از این است که ۲۵ درصد آمریکاییها از سندرم مقاومت به انسولین رنج میبرند و هنوز مشخص نیست که دقیقا چند ایرانی به این مشکل دچار هستند.اگر شما هم نگران ابتلا به این سندرم هستید، بهتر است در صورت مشاهده علائم دیابت که در ادامه آورده شده، موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
کاهش شنوایی : اغلب افراد میدانند که دیابت ممکن است باعث کم شدن بینایی شود اما خیلیها نمیدانند که بالا بودن سطح قند خون، با آسیب زدن به سلولهای عصبی گوش، میتواند زمینه را برای کم شدن شنوایی فراهم کند.
چرتهای طولانی روزانه : اگر در طول روز مدام خوابتان میگیرد و میخواهید چرت بزنید، وضعیت قند خونتان را بررسی کنید. طولانی و بیشتر شدن چرتهای روزانه یکی از علائم ابتلا به دیابت است.
عفونت لثه : عفونت لثه و بدبو شدن دهان همیشه به دلیل رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان اتفاق نمیافتد. یکی از علائم دیابت که در مراحل اولیه ابتلا به بیماری خود را نشان میدهد، عفونت لثه است. یکی از دلایل این اتفاق، خشکی بیش از اندازه دهان و رشد بیشتر باکتریها است.
اختلالات جنسی : دیابت حتی بر رابطه زناشویی مبتلایانش هم تاثیر میگذارد. محققان میگویند ناتوانی یا دشواری در تحریک شدن، یکی از علائم ابتلا به دیابت است.گرچه دلیل وجود این اختلال، همیشه بالا رفتن سطح قند خون نیست،اما در صورت درگیر شدن با آن، میتوان دیابت نوع دو را به عنوان یکی از عوامل احتمالی بررسی کرد.
خارش پوست : از دیگر علائم دیایت خارش مداوم پوست، احساس سوزن سوزن شدن و خوابرفتگی دست و پا را میتوان نام برد.این نشانهها ممکن است سراغ هر کسی بروند اما اگر بیش از حد شما را با خود درگیر کردهاند، بعید نیست که به دیابت مبتلا باشید